Preskoči na glavni sadržaj

Nacrt pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva 2023.

Hrvatski audiovizualni centar (u daljnjem tekstu: HAVC) otvara savjetovanje s javnošću o Nacrtu pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva (u daljnjem tekstu: Pravilnik).

Pravilnikom se uređuje postupak provedbe Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva, definiraju kategorije javnih poziva i uvjeti raspisivanja, planiranje postupka raspodjele sredstava, izvršenje, izvještavanje, rad umjetničkih savjetnika i Umjetničkog vijeća, obveze korisnika sredstava državne potpore te nadzor nad namjenskom potrošnjom sredstava državne potpore, a sve sukladno odredbama Zakona o audiovizualnim djelatnostima ("Narodne novine" br. 61/18, 114/22, u daljnjem tekstu: Zakon). Pravilnik je dobio suglasnost Hrvatskog audiovizualnog vijeća i Ministarstva kulture i medija.

Novi tekst Pravilnika usuglašen je s novom zakonskom regulativom te prilagođen suvremenim potrebama tržišta. Najvažnije promjene su kategorija poticanja proizvodnje serijskih televizijskih djela, povećanje broja umjetničkih savjetnika u pojedinim kategorijama te ograničenje broja prijava po javnom pozivu.

Cilj i svrha ovog savjetovanja je prikupiti mišljenja javnosti o nacrtu novog Pravilnika te ovim putem molimo sve osobe koje se žele uključiti u savjetovanje da dostave svoje primjedbe i prijedloge, uz jasna obrazloženja na što se očitovanja odnose, na obrascu za savjetovanje, objavljenom na službenim stranicama HAVC-a.

Primjedbe i očitovanja se dostavljaju na adresu elektroničke pošte: info@havc.hr.

Primjedbe i prijedlozi koji ne budu upućeni na obrascu za savjetovanje neće se razmatrati.

Savjetovanje s javnošću otvoreno je do 15. lipnja 2023.

Po završetku postupka savjetovanja objavit će se izvješće o savjetovanju s javnošću, koje sadrži zaprimljene prijedloge i primjedbe te očitovanja o razlozima za neprihvaćanje pojedinih prijedloga i primjedbi danih u postupku savjetovanja.

Nacrt Pravilnika, izvješće o provedenom savjetovanju i komentare te obrazac za savjetovanje potražite na poveznicama niže: 

Nacrt pravilnika o postupku, kriterijima i rokovima za provedbu Nacionalnog programa promicanja audiovizualnog stvaralaštva 

Izvješće o provedenom savjetovanju

Ante Bibić

RECIRCLE

Draško Ivezić/Jadranska animacija

Društvo hrvatskih filmskih redatelja 

Obrazac za sudjelovanje u savjetovanju

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.