Preskoči na glavni sadržaj

Dodijeljene nagrade 8. festivala hrvatskog katoličkog filma Trsat

Grand Prix Festivala Trsat prvi put osvojila su dva filma, Zašto su došli vlakom Joška Marušića i Gospa od utočišta Srđana Segarića.  

Uz osvajanje Grand Prixa za kratkometražni animirani film Zašto su došli vlakom, Joško Marušić proglašen je i najboljim redateljem. Najbolji scenarist je Srđan Šarenac za srednjometražnu manjinsku hrvatsku koprodukciju, dokumentarni film Dvije škole, koji je koproducirao Provid.

Za snimateljski rad u filmu U žežin sv. Ivana nagradu je dobio Tomislav Trumbetaš. Za montažu je nagrađena časna sestra Ružica Dodig za svoj rad na videospotu Hvala redovnika, a nagrada za najboljeg skladatelja dodijeljena je Peri Ištvančiću za glazbu u filmu Gospa od utočišta.

U žiriju su bili Petar Trinajstić (predsjednik), filmski redatelj,scenarist i umjetnički fotograf, Igor Modrić, filmski redatelj i montažer te Robert Kalčić, filmski snimatelj. Sve odluke donesene su jednoglasno. 

Obrazloženja žirija možete pogledati u dokumentu s desne strane teksta. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.