Preskoči na glavni sadržaj

Zašto su došli vlakom

view in english
  • HR
  • 2015.
  • 14'
  • računalna animacija, 3D
  • boja

Jednog nedjeljnog popodneva na kolodvor glavnog trga malenog gradića stigao je vlak iz kojeg je izašlo na stotine neobičnih, tajanstvenih bića. Uslijedio je veličanstven, ali kratak susret koji će stanovnici grada zauvijek pamtiti.

Režija
Joško Marušić
Scenarij
Joško Marušić
Producent
Vinko Brešan
Animacija
Zvonimir Ćuk
Kompoziting
Zvonimir Ćuk
Dizajn
Joško Marušić
Pozadine
Joško Marušić
Kamera
Zvonimir Ćuk
Montaža
Zvonimir Ćuk
Oblikovanje zvuka
Vjeran Šalamon
Glazba
Karlo Oršolić
Glasovi
Jan Begović, Luka Cvetanović, Božo Đerek, Vito Kukić
Produkcija
Zagreb film
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Joško Marušić (1952.)
Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Bio je aktivan i kao crtač stripova, karikaturist, ilustrator, filmskoj produkciji, televiziji, teoriji i kritici, ali animacija je ostala glavni interes. Radio je kao umjetnički direktor Zagreb filma te origramski direktor svjetskog festivala animiranih filmova u Zagrebu. Osnovao je Odjel za animaciju na akademiji likovnih umjetnosti gdje trenutno predaje. Mnogi njegovi animirani filmovi kao što su Iznutra i izvana (1977.), Perpetuo (1978.), Riblje oko (1980.), Tamo (1985.), Neboder (1981.), Kod kuće je najbolje (1988.), osvojili su prestižne nagrade na svjetskim filmskim festivalima.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.