Preskoči na glavni sadržaj

Počinje 8. Festival Trsat – festival hrvatskih katoličkih filmova

U najstarijem hrvatskom marijanskom svetištu Trsat u Rijeci 1. lipnja u 21 sat počinje 8. Festival Trsat – festival hrvatskih katoličkih filmova, kojega organizira Istra film iz Rijeke uz pomoć Turističke zajednice Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Hrvatskog audivizualnog centra i Franjevačkog samostana Trsat. 

Na ovogodišnjem festivalu, koji će se održavati do subote 3. lipnja, sudjeluje nekoliko renomiranih filmskih autora: svjetski poznati animator Joško Marušić s filmom Zašto su došli vlakom, višestruko nagrađivani Srđan Segarić s filmom Gospa od Utočišta koji pripovijeda priču o proslavljenom svetištu u Aljmašu, Jakov Sedlar s filmom Sveta Hrvatska, medijski eksponirani Šime Strikoman s filmom Zmajevo selo i mladi Srđan Šarenac sa žestokim filmom Dvije škole.

Posebnu pozornost će ove godine imati kratki filmovi (ukupno pet) časne sestre Ružice Dodig iz Dubrovnika koja se predstavlja kao autorica iznimne vizualne kulture i suvremenog filmskog izraza.

Sve projekcije održavat će se u klaustru Franjevačkog samostana na Trsatu, besplatne su i počinju u 21.15 sati.

Ostale detalje i raspored projekcija potražite na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.