Preskoči na glavni sadržaj

Sonja i bik

view in english
  • 2012.
  • 103' / 106'
  • DCP
  • boja
  • romantična komedija
  • debitantski dugometražni

Kod izglasavanja Zakona o zaštiti životinja, najveća kontroverza vezana je uz borbe bikova. Zagrepčanka Sonja (Judita Franković), vegetarijanka i zagrižena aktivistica, tvrdi da se radi o nepotrebnom nasilju te vlasnike bikova naziva bezdušnicima. U Dalmatinskoj zagori pak nikako ne mogu razumijeti Sonjin stav. Što Sonja više kritizira vlasnike bikova, to vlasnici bikova sve manje cijene Sonju. I – na kraju – zaključe da se Sonja, bez obzira na silnu deklariranu ljubav prema životinjama, ne bi usudila stati pred bika. Padnu oklade, a izazov Sonji nosi Ante, poznat po svojoj moći uvjeravanja...

Režija
Vlatka Vorkapić
Scenarij
Vlatka Vorkapić, Elvis Bošnjak
Kamera
Dragan Marković
Montaža
Marin Juranić
Scenografija
Tanja Lacko
Uloge
Judita Franković, Goran Bogdan, Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Barbara Prpić
Producent
Ivan Maloča
Produkcija
Interfilm
Koprodukcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Vlatka Vorkapić (1969) diplomirala je TV i filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti te komparativnu književnost i češki jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Samostalna je umjetnica – scenaristica i redateljica. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja. Scenaristica je i redateljica niza nagrađivanih dokumentarnih, dokumentarno-igranih i igranih serija (Pučka intima, Zagonetni ulomak, Pričopričalica, Kad zvoni?…), dvadesetak dokumentarnih filmova, dva kratka igrana filma te nekoliko kazališnih predstava.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.