Preskoči na glavni sadržaj

Most na kraju svijeta

view in english
  • HR, FR, BA, RS
  • 2014.
  • 114'
  • DCP
  • boja
  • kriminalistički, drama

Po završetku Domovinskog rata srpski se prognanici vraćaju u svoje kuće u kojima su naseljeni Hrvati izbjegli iz Bosne i Hercegovine. U ozračju straha nestaje jedan starac, a istraga lokalnog policajca otkrit će priče o nesretnim ljudskim sudbinama iz vremena rata i poraća u Hrvatskoj.

Režija
Branko Ištvančić
Scenarij
Josip Mlakić
Kamera
Branko Cahun
Montaža
Veljko Segarić
Scenografija
Zvonko Sarić
Kostimografija
Felicita Glavaš
Oblikovanje zvuka
Ivica Drnić
Glazba
Dalibor Grubačević
Uloge
Aleksandar Bogdanović, Sanja Radišić, Boro Stjepanović, Vlatko Dulić, Nela Kocsis, Slobodan Ćustić, Miralem Zupčević, Slaven Knezović, Jelena Perčin, Nikša Kušelj
Producentica
Irena Škorić
Koproducenti
Goran Radman, Petar Jevtić, Almir Šahinović, Zoran Tasić
Produkcija
Artizana film (HR)
Koprodukcija
Kinematografska kuća (RS), HEFT (BA), Dari films (FR), Hrvatska radiotelevizija / Croatian Radiotelevision – HRT (HR)
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC), Fondacija za kinematografiju Sarajevo, Ministarstvo kulture Republike Srbije
Hrvatska distribucija
Continental film

Branko Ištvančić (1967.) rođen je u Subotici. Diplomirao je filmsku i TV režiju na ADU u Zagrebu. Prve 8mm filmove snima učeći od prvog nastavnika filma Zoltána Siflisa iz Subotice, a s 13 godina postaje prvak Jugoslavije na natjecanju kinotehnike. First Film Foundation uvrstio je njegov studentski film Rastanak (1993.) u izbor šest najzapaženijih filmova mladih europskih redatelja. Njegova crnohumorna dokumentarna priča o jednom od najčudnijih zanata na svijetu Plašitelj kormorana (1998.) nagrađena je Grand Prixom i nagradom Oktavijan na Danima hrvatskog filma 1998. te prikazana na brojnim svjetskim festivalima. Debitantski igrani film Duh u močvari (2006.) jedan je od najgledanijih hrvatskih igranih filmova. Režirao je i kratki film Recikliranje, dio omnibusa Zagrebačke priče (2009.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.