Preskoči na glavni sadržaj

Četiri filma na festivalu Human District u Beogradu

Četiri hrvatska filma bit će prikazana na Međunarodnom filmskom festivalu o ljudskim pravima Human District, koji će se održati od 21. do 25. lipnja u Beogradu na različitim lokacijama u gradu.

U natjecateljskom programu dugometražnih filmova prikazuju se dva naslova: igrani film Most na kraju svijeta u režiji Branka Ištvančića i produkciji Artizane, te dokumentarna manjinska koprodukcija Ribarski razgovori redateljice Chiare Bove Machiedo, koji govori o hvarskim ribarima koji se bore da održe tradiciju u okolini koja se rapidno mijenja.

Srednjometražni dokumentarni film Aida's Crossover u režiji Liliane Resnick i produkciji Rikšafilma prikazuje se u natjecateljskom programu dokumentarnih filmova, dok se Noćas redatelja Zdravka Mustaća i produkciji Hrvatskog filmskog saveza prikazuje u natjecateljskom programu kratkometražnih filmova. Film Aida's Crossover prati Aidu, ženu iz Ekvadora koja ilegalno živi u SAD-u, dok je Noćas filmski portret grada Zagreba noću bez izravne prisutnosti ljudi.

Više detalja o festivalu saznajte na službenoj stranici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.