Preskoči na glavni sadržaj

Cvjetni trg

view in english
  • 2012.
  • 105'
  • DCP
  • boja
  • kriminalistički, drama

Obitelj glumca Filipa Kapeca nađe se na udaru mafije i kriminalnog podzemlja nakon što policijski inspektor Branko prisili Filipa da pomogne policiji u istrazi protiv opaka mafijaša.

Režija
Krsto Papić
Scenarij
Mate Matišić
Kamera
Branko Cahun
Montaža
Robert Lisjak
Scenografija
Mario Ivezić
Kostimografija
Lena Andrijević
Glazba
Mate Matišić
Uloge
Dražen Kühn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović, Ivica Zadro, Goran Grgić, Marija Škaričić
Producent
Krsto Papić
Produkcija
Ozana Film
Koproducent
Josip Popovac
Koprodukcija
Hrvatska radiotelevizija (HRT)

Krsto Papić (Vučedol 1933. – Zagreb 2013.) diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Debitirao je 1965. epizodom omnibusa Ključ. Prvi cjelovečernji igrani film Iluzije snima 1967. godine, dok je njegov drugi i najslavniji film Lisice (1969.) nagrađen Zlatnom Arenom za najbolji film i najbolju režiju u Puli. Oslanjajući se na metode filma istine, šezdesetih i početkom sedamdesetih niže uspješne dokumentarce i kratke igrane filmove među kojima se ističu: Kad te moja čakija ubode (1968.), Čvor (1970.), Nek se čuje i naš glas (1971.), Specijalni vlakovi (1972.), Mala seoska priredba (1972.), Nezaposlena žena s djecom (1986.). Papić je osvojio više od stotinu nagrada za svoje filmove; cjelovečernji igrani film Predstava Hamleta u Mrduši Donjoj sudjelovao je u konkurenciji Berlinalea 1974., a film Izbavitelj (1976.) osvojio je tri Grand Prixa – u Trstu, Parizu i Portu. Film Život sa stricem (1988.) osvojio je Zlatnu arenu i nagradu publike u Puli te nagradu FIPRESCI za najbolji film u Montrealu. Ostali Papićevi filmovi su Priča iz Hrvatske (1991.), Kad mrtvi zapjevaju (1999.) i Infekcija (2005.). 2006. godine Papić je osvojio Nagradu Vladimir Nazor za životno djelo u području kinematografije, a dvije godine ranije svoju nagradu Grand Prix Special des Amériques dodijelio mu je i Međunarodni filmski festival u Montrealu.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.