Preskoči na glavni sadržaj

Cvjetni trg Krste Papića od četvrtka u hrvatskim kinima

Cvjetni trg, posljednji film nedavno preminulog klasika hrvatske kinematografije Krste Papića od četvrtka kreće u distribuciju u hrvatskim kinima. Radi se o kriminalističkom trileru o zagrebačkoj obitelji koja se našla na liniji sukoba između policije i mafijaškog podzemlja. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Glavni lik Cvjetnog trga je Filip Kapec (Dražen Kühn), glumac iz kazališta lutaka kojeg policija ucjenom natjera da za nju napravi neobičnu uslugu. Naime, Filip se treba prerušiti u svećenika koji će ispovijediti mafijaškog bossa Macka (Mladen Vulić), koji sluti da je na samrti, a sve kako bi policija na taj način dobila informacije o njegovim kriminalističkim djelatnostima.

Cvjetni trg nastao je prema drami Balon Mate Matišića i dokumentarnom filmu Građani na Cvjetnom trgu Krste Papića, koji je prikazan na prošlogodišnjem ZagrebDoxu. Film je inspiriran istinitim slučajem ubojstva Zorana Dominija iz 1999. godine, koji je život izgubio kao kolateralna žrtva pokušaja ubojstva na zagrebačkom Cvjetnom trgu.

Glavne uloge u filmu ostvarili su Dražen Kühn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović-Despot, Marija Škaričić, Matija Prskalo, Goran Grgić, Ivica Zadro i mnogi drugi. Scenarij filma i glazbu potpisuje Mate Matišić, direktor fotografije je Branko Cahun, montažer je Robert Lisjak, scenograf je Mario Ivezić, a kostimografkinja je Lena Andrijević. Krsto Papić je također i producent, nastao je u produkciji Ozana filma te u koprodukciji s HRT-om, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Film je krajem 2012. doživio Međunarodnu pretpremijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Montrealu, gdje je osvojio nagradu nagradu Freedom of Speech za najhrabriji film festivala.

Fotografije iz filma u visokoj rezoluciji potražite na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.