Preskoči na glavni sadržaj

Šesti autobus u prvom vikendu u kinima pogledalo 18.141 ljudi

Film redatelja Eduarda Galića i scenarista i producenta Dominika Galića je prvog vikenda prikazivanja u distribuciji Duplicata pogledalo 18.141 gledatelja što je najbolje otvaranje hrvatskog filma ove godine. 

"Kao redatelj, producent i scenarist, a posebno kad je u pitanju hrvatski film u ovom trenutku ne možemo biti zadovoljniji. Zajedno s našim glumcima i ekipom filma, koja ni u jednom trenutku nije odustajala, uspjeli smo realizirati predivnu hrvatsku filmsku priču koja počinje pisati svoja daljnja poglavlja," rekli su tim povodom Eduard Galić i Dominik Galić, dodavši:

"Od srca zahvaljujemo svakom od gledatelja koji su u protekla četiri dana pogledali film, na svim divnim komentarima koji su nam motivacija za nastavak, na želji da priču o Vukovaru čuje što više ljudi i da ju zajedno širimo dalje!“

Šesti autobus je u prvom vikendu prikazivanja u kinima (17. 11. do 20. 11.) pogledalo 18.141 ljudi, prema podacima distributera objavljenima na stranici BoxOffice.hr. To je ujedno i najbolje otvaranje domaćeg filma u 2022. godini. 

Riječ je o potresnoj drami o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. Dugometražni film o Vukovaru temelji se na izvorima prikupljanim više od 10 godina kao i na beogradskim transkriptima sa suđenja za zločine na Ovčari koji su integralni dio scenarija prilagođen filmu.

Glumačku ekipu čine Marko Petrić koji je utjelovio lik branitelja Josipa, Zala Đurić koja tumači lik Olivije, zatim Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžpvić, Toni Gojanovic, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić

Šesti autobus režirao je Eduard Galić, a scenarij potpisuje Dominik Galić. Film nastaje u produkciji kuće MissArt, producenta Dominika Galića. 

Film u distribuciji Duplicata možete gledati u više od 55 kina diljem Hrvatske. 

Novosti o filmu možete pratiti i na službenoj Facebook stranici Šesti autobus.

Osim Šestog autobusa, u kinodvoranama možete pogledati još pregršt domaćih naslova. U redovnoj distribuciji su trenutno i Sigurno mjesto Jurja Lerotića, Marginalci Ljubomira Kerekeša, Kapa Slobodana Maksimovića i Ljeto kada sam naučila letjeti Radivoja Andrića

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.