Preskoči na glavni sadržaj

Pet hrvatskih filmova na festivalu u Cottbusu 

Na Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu u Njemačkoj, koji se ove godine održava od 4. do 9. studenog, u programu će biti prikazano pet hrvatskih filmova. 

Dugometražni igrani film Takva su pravila Ognjena Sviličića uvršten je u glavni natjecateljski program, dok su u program Focus - koji je ove godine posvećen temi homoseksualnosti u središnjoj i istočnoj Europi - uvrštena tri filma, i to Otok ljubavi Jasmile Žbanić, dokumentarac Nije ti život pjesma Havaja Dane Budisavljević i manjinska koprodukcija Dvojina Nejca Gazvode. U program globalEast, ove godine posvećen Italiji, uvršten je talijansko-hrvatski film TIR Alberta Fasula

Festival u Cottbusu osnovan je 1991. godine i drži se za jednu od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Važna sastavnica festivala je i njegova industry sekcija koja uključuje znameniti koprodukcijski sajam Connecting Cottbus. 

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.