Preskoči na glavni sadržaj

Ognjen Sviličić najbolji redatelj 30. Filmskog festivala u Varšavi!

Na upravo završenom 30. izdanju Filmskog festivala u Varšavi, Ognjen Sviličić dobio je nagradu na najboljeg redatelja za režiju filma Takva su pravila.

Žiri u sastavu Sepideh Farsi (Iran), Yevgeny Gindilis (Rusija), Uberto Pasolini (Velika Britanija), Olena Yershova (Ukrajina) i Janusz Zaorski (Poljska) dodijelio je nagradu Sviličiću "za duboku senzibilnost i majstorstvo u prikazivanju ljudske borbe protiv birokracije i ravnodušnosti".

Scenarij i režiju filma Takva su pravila potpisuje Ognjen Sviličić, kameru Crystel Fournier, scenografiju Ivan Veljača, a kostimografiju Katarina Zaninović. Producenti filma su Damir Terešak iz zagrebačke kuće MaXima Film i Janja Kralj iz francuskog KinoElektrona, a koproducenti Nikolina Vučetić Zečetić (Biberche Productions, Beograd) i Svetozar Ristovski (Trice Films, Skopje). Glavne uloge nose Emir Hadžihafizbegović, Jasna Žalica i Hrvoje Vladisavljević. Film je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatske radiotelevizije, francuskog Nacionalnog centra za kinematografiju, Filmskog centra Srbije i Filmskog centra Makedonije. 

Najboljim filmom 30. filmskog festivala u Varšavi proglašen je film The Coffin In The Mountain/ Binguan kineskog redatelja Xin Yukuna

Više informacija o nagradama saznajte na službenoj stranici festivala. Materijali iz filma Takva su pravila dostupni su na ovom linku

Foto: Marco Sartori

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.