Preskoči na glavni sadržaj

Nagrada publike ZagrebDoxa filmu Lijepo mi je s tobom, znaš Eve Kraljević

HT nagrada publike 11. izdanja ZagrebDoxa pripala je Evi Kraljević za njezin debitantski film Lijepo mi je s tobom, znaš

Spomenuti film nastajao je u periodu od deset godina, a redateljica u njemu kamerom bilježi svoja druženja sa sestrom Mijom koja ima Downov sindrom. Pokušava razumjeti njihov odnos, a u tom pokušaju nastaje portret dviju sestara, ispunjen radošću, strahom i željom da se nadiđe malograđanski ukus koji postavlja granice sestrinske ljubavi. Režiju, scenarij i kameru potpisuje Eva Kraljević, montažu Hrvoslava Brkušić, a glazbu Miro Manojlović i Erol Zejnilović. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, nastao je u produkciji Hulahopa, a producentice su Dana Budisavljević i Miljenka Čogelja.

Inače, Lijepo mi je s tobom, znaš dobio je prosječnu ocjenu 4,95. Drugoplasirani je britanski dokumentarac Virunga Orlanda von Einsiedela, pobjednički film 11. ZagrebDoxa, koji je dobio ocjenu 4,89. Trećeplasirani film prema glasovima publike je čileanski Vrijeme za čaj redatejice Maite Alberdi s ocjenom 4,8. 

Više informacija o 11. izdanju ZagrebDoxa potražite na ovom linku

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.