Preskoči na glavni sadržaj

Lijepo mi je s tobom, znaš

view in english
  • HR
  • 2015.
  • 42'50''
  • boja

Portret dviju sestara. Mia je vesela, otvorena, ima Downov sindrom, ne mari previše za modu i voli ljude. Eva kroz deset godina kamerom bilježi svoja druženja s Mijom kako bi pokušala razumjeti njihov odnos, nadići međusobne razlike i zbližiti se sa sestrom.

Režija
Eva Kraljević
Scenarij
Eva Kraljević
Producentice
Miljenka Čogelja, Dana Budisavljević
Kamera
Eva Kraljević
Montaža
Hrvoslava Brkušić
Oblikovanje zvuka
Ivan Zelić
Glazba
Erol Zejnilović, Miro Manojlović
Produkcija
Hulahop
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Eva Kraljević (1981.)
Rođena je u Zagrebu. Diplomirala je filmsko snimanje na zagrebačkoj Akademiji dramske umjetnosti, a radi kao snimateljica i fotografkinja. Kao snimateljica radila je na desetak kratkih, deset srednjometražnih i dugometražnih dokumentaraca, TV drama i reportaža, namjenskih filmova i glazbenih spotova. Godine 2009. osvojila je nagradu za kameru na bienalnom filmskom festivalu FRKA (ADU) s filmom Danijel (2007). Na istom je festivalu dvije godine ranije osvojila istu nagradu za film You are so stupid, stupidLijepo mi je s tobom, znaš njezin je redateljski prvijenac.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.