Preskoči na glavni sadržaj

Domaći naslovi na 8. izdanju PriFesta

Nakon što se prošle godine zbog drastično smanjene podrške Ministarstva kulture, sporta i omladine Kosova održao u skraćenom obliku u Tirani, Međunarodni prištinski filmski festival PriFest ove se godine ponovno, po osmi put, od 22. do 29. travnja održava u glavnom gradu Kosova gdje će se u raznim natjecateljskim i nenatjecateljskim programima prikazati šest domaćih naslova. 

U natjecateljskom programu filmova iz balkanskih zemalja Honey and Blood (Med i krv) prikazuje se njih pet. Riječ je o višestruko nagrađivanom dugometražnom igranom filmu Zvizdan u režiji Dalibora Matanića (producent Kinorama) i manjinskim koprodukcijama Dobra žena Mirjane Karanović (hrvatski koproducent Nukleus film), Naša svakodnevna priča Ines Tanović (hrvatski koproducent Spiritus movens), filmu Stephana Komandareva Sudilište (hrvatski koproducent Propeler Film) te naslovu Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa u režiji Nikole Vukčevića (hrvatski koproducent Embrio Production). 

U nenatjecateljskom programu PriDocs prikazuje se nagrađivani dokumentarni film Lijepo mi je s tobom, znaš u režiji Eve Kraljević (produkcija Hulahop); dirljiv i duhovit  portret odnosa redateljice i njezine sestre Mije, rođene s Downovim sindromom. 

PriFest, međunarodni filmski festival u Prištini, pokrenut je 2009. godine s ciljem povezivanja kulture najmlađe europske države s međunarodnom publikom. Detalje potražite na njegovim službenim stranicama

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.