Preskoči na glavni sadržaj

Komediju Nosila je rubac črleni dosad vidjelo više od 15.000 gledatelja

Film redatelja Gorana Dukića i scenaristice Sandre Antolić Nosila je rubac črleni trenutno je u petom tjednu prikazivanja u kinima, a dosad ga je, sveukupno, pogledalo 15.430 gledatelja. Film je posebno dobro prihvaćen u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i u Hrvatskom zagorju gdje je i sniman.

Film Nosila je rubac črleni premijerno je prikazan na Pulskom filmskom festivalu, a od 22. rujna igra u hrvatskim kinima. U petom tjednu prikazivanja, Rubac je pogledalo 15.430 gledatelja, a ukupan bruto prihod filma iznosi 396.507,24 kuna, prema podacima distributera (Hulahop), objavljenima na stranici BoxOffice.hr.

Nosila je rubac črleni prvi je dugometražni igrani film na kajkavskom nakon pola stoljeća, a da ga je sredina čije priče, jezik i prekrasne krajolike donosi prihvatila kao "svoj" svjedoče iznimne reakcije publike na projekcijama u Hrvatskom zagorju, Međimurju i Varaždinu, kao i na društvenim mrežama filma gdje se okupila zajednica od gotovo 10.000 ljudi.

Osim što je redovno punio dvorane u trima zagorskim kinima (u Krapini, Zaboku i Krapinskim Toplicama), Rubcu je pripala čast biti prvim filmom koji je prikazan u novoobnovljenim i publikom prepunjenim domovima kulture u Oroslavju i Konjščini, a najiščekivanija bila je projekcija u Brestovcu Orehovičkom iz kojeg su statisti filma jedva dočekali vidjeti se na velikom platnu. Film nastavlja igrati u multipleksima i kinima Kino mreže te će se nastaviti i turneja pred publikom sjeverozapadne Hrvatske.

Prevedeno u brojke, samo u Hrvatskom zagorju, Rubac su vidjela 4.154 gledatelja, u ostalim kinima sjeverozapadne Hrvatske 4.085 gledatelja, u zagrebačkim kinima 5.211 gledatelj, a 1.980 gledatelja na festivalskim projekcijama i u kinima u ostatku zemlje.

Nosila je rubac črleni komedija je u kojoj se kao glavni protagonisti pojavljuju sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba, a veseloj atmosferi pridonosi glazba Cinkuša i Marka Firsta te songovi koje je napisala scenaristica Sandra Antolić.

U glavnim ulogama su Nataša Dorčić kao kuma Anka i Tesa Litvan kao Ančica te svinja Beba, a glume još brojni poznati domaći glumci: Areta Ćurković, Dora Polić, Sunčana Zelenika, Jadranka Đokić, Pjer Meničanin, Ljubo Zečević (Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu), Krešimir Mikić, Ljubomir, Jan Kerekeš te drugi. Goran Navojec posudio je glas prascu Rokiju, a Janko Popović Volarić imao je ulogu naratora Isusa Krista.

Producentica je Nina Petrović (Švenk d.o.o), a film je nastao u koprodukciji s Antitalentom iz Hrvatske i Vertigo Visual iz Sjeverne Makedonije. Sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Makedonske filmske agencije, Hrvatske radiotelevizije i Programa Kreativna Europa Potprogram MEDIA. Distributer filma je Hulahop d.o.o.

Podsjetimo, Nosila je rubac črleni jedan je od čak deset dugometražnih hrvatskih naslova koji će se u narednim mjesecima naći u domaćim kinima. Na tu impozantnu brojku ukazuje HAVC-ova kampanja Otkrij naš novi film kojoj je cilj upoznati javnost s uzletom domaće produkcije. Više o kampanji možete pročitati ovdje

Na velikim ekranima, odnosno u kinima diljem zemlje, publika trenutno može, osim Rubca, pogledati i povijesnu dramu Illyricvm Simona Bogojevića Naratha (Kinorama) te manjinske koprodukcije Ljeto kada sam naučila letjeti Radivoja Andrića (Kinorama) i Nije loše biti čovjek Dušana Kovačevića (Terminal 3). 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.