Preskoči na glavni sadržaj

Novi film Dušana Kovačevića Nije loše biti čovjek stiže u hrvatska kina

Nova komedija s elementima trilera autora kultnih Maratonaca, Ko to tamo peva i Balkanskog špijuna od 13. listopada kreće u hrvatsku kinodistribuciju. Film Nije loše biti čovjek producirali su Miroslav Mogorović za Art&Popcorn (Srbija) i Vanja Sremac za Terminal 3 (Hrvatska). 

Od svoje beogradske premijere u prosincu 2021. godini do danas film je pogledalo više od 30.000 gledatelja. Pisac i redatelj legendarnih filmskih hitova Balkanski špijun i Profesionalac te autor kultnih klasika kao što su Maratonci trče počasni krug, Ko to tamo peva, Underground, Radovan Treći i Urnebesna tragedija, vratio se filmskoj publici nakon 18 godina u ovoj komediji s elementima trilera, postavljajući vječito pitanje je li kraj života i kraj boravka na ovom svijetu, ili postoji mogućnost da se život produži u nekom drugom obliku.

Uz Dušana Kovačevića koji potpisuje scenarij i režiju, film je okupio najveća imena srpskog glumišta poput Vojina Ćetkovića, Branke Katić, Nenada Jezdića, Hristine Popović, Gordana Kičića, Andrije Miloševića, Srđana Žike Todorovića, Milana Lanete Gutovića i Mire Banjac, a u jednoj od uloga se našla i pjevačica Lena Kovačević. Naslovnu pjesmu iz filma Lepe laži napisao je Bajaga, a izvode je Lena Kovačević i glumac Gordan Kičić.

Film je baziran na hit predstavi Kumovi, rađenoj prema tekstu Dušana Kovačevića, koja je na repertoaru "Zvezdara teatra" već duže od 10 godina. Autor glazbe je Momčilo Bajagić Bajaga.

Priča prati profesora klavira Milana, kojeg je utjelovio Vojin Ćetković, pet godina nakon što je njegov kum, nekadašnja pop-zvijezda Ranko Beli, kojeg glumi Gordan Kičić, nestao pod nerazjašnjenim okolnostima. Milan odlučuje razriješiti misteriju i saznati što se dogodilo s Belim. Ne nalazeći podršku i razumijevanje obitelji i okoline, Milan razvija prijateljski odnos sa psom lutalicom.

Film je okupio i druge renomirane autore kao što su direktor fotografije Goran Volarević, scenograf Mile Jeremić te montažerka Ivana Fumić

Film Nije loše biti čovjek producirali su Miroslav Mogorović za Art&Popcorn iz Beograda i Vanja Sremac za Terminal 3 iz Zagreba, u koprodukciji s Contrast Studios, Cinnamon Filmom i Momčilom Bajagićem Bajagom. Prodajni agent filma je Soul Food Sales, a hrvatski distributer je MCF. Film je podržan sredstvima Filmskog Centra Srbije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Naslovne fotografije: prizori iz filma Nije loše biti čovjek
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.