Preskoči na glavni sadržaj

Balkans' Memory: Regionalna konferencija o audiovizualnom i kinematografskom naslijeđu

U sklopu projekta Balkans' Memory u organizaciji Ina-e (Institut national de l'audiovisuel) i u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Nacionalnim filmskim arhivom  Albanije i COPEAM-om, u Sarajevu će se 19. studenog održati završna konferencija koja će okupiti regionalne  donositelje odluka i relevantne aktere iz područja očuvanja audiovizualnog i kinematografskog naslijeđa.

Konferencija će okupiti stručnjake s područja televizije i filma te iz nacionalnih arhiva Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore, Srbije i zemalja iz okruženja. Uzvanici će predstaviti izvještaj o rezultatima rada protekle tri godine i obraditi tri glavne teme: obuka i umrežavanje, prikupljanje i udruživanje sredstava te mogućnosti financiranja načina očuvanja, digitalizacije i promocije audiovizualne baštine zemalja jugoistočne Europe.

Tijekom protekle tri godine održan je niz konferencija, seminara i regionalnih programa obuke koji su bili posvećeni profesionalcima iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Kosova, Crne Gore i Srbije.

Balkans' Memory je projekt koji financira Europska unija, a provodi Ina putem svog stručnog ogranka Ina EXPERT u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Nacionalnim filmskim arhivom Albanije i COPEAM-om.

Program seminara
Registracija
Balkans' Memory - službene stranice
Balkans' memory na Facebooku

 Kontakti za medije: 

INA: Agnès Baraton
+33 1 49 83 20 95  /  abaraton@ina.fr
COPEAM: Elena Chiaberge
+39 06 36 86 2415 / echiaberge@copeam.org
HAVC: Tena Skiljevic, Margarita Peric
+385993960082 / press@havc.hr
AQSHF: Eriona Vyshka
+355672053181 /  eriona.vyshka@aqshf.gov.al

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.