Preskoči na glavni sadržaj

Balkans' Memory: druga radionica o digitalizaciji arhiva i upravljanju digitalnim medijima

U sklopu projekta Balkans' Memory u organizaciji Ina-e (Institut national de l'audiovisuel) i u suradnji s Jugoslavenskom kinotekom u Beogradu će se od 16. do 18. travnja održati seminar o digitalizaciji arhiva i upravljanju digitalnim medijima.

Trodnevni seminar bavit će se digitalizacijom i metodologijom pohrane na primjeru uspješnih praksi i studija slučajeva. Filmski, video i zvučni formati: kako izraditi plan očuvanja i digitalizacije? Što su ispravne odluke glede formata digitalnih medija i pohrane te podaci o sigurnosti i migraciji?

Trideset profesionalaca, zaposlenika arhiva iz Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Crne Gore i Srbije imat će priliku sudjelovati na teorijskim tečajevima, raspravama i posjetima pod vodstvom stručnjaka za ovo područje.

Balkans' Memory je projekt koji financira Europska unija, a provodi Ina putem svog stručnog ogranka Ina EXPERT u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Nacionalnim filmskim arhivom Albanije i COPEAM-om.

Program seminara
Balkans' Memory - službene stranice
Balkans' memory na Facebooku

Press kontakti:

INA : Laure de Lestrange
+33 1 49 83 26 68  /  ldelestrange@ina.fr
COPEAM : Elena Chiaberge
+39 06 36 86 2415 / echiaberge@copeam.org
HAVC : Petra Hofbauer
+385 91 4655 444 / press@havc.hr
AQSHF : Flori Balliu
+355672053181 florislatina@yahoo.com


 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.