Preskoči na glavni sadržaj

U Podgorici održan treći seminar projekta Balkans' Memory

Od 28. do 30. listopada u Podgorici se održavala treća sesija projekta Balkans' Memory, čiji je fokus bio na pravnim okvirima i promociji arhivskog audiovizualnog sadržaja. Projekt je organizirala francuska Ina u suradnji s Crnogorskom kinotekom i Radiotelevizijom Crne Gore.

Seminari u Podgorici održavali su se tri dana. Sastojali su se od teorijskih predavanja i panel-diskusija, čiji je fokus bio na pravnim okvirima u korištenju kinematografskog i audiovizualnog naslijeđa te na upravljanju autorskim pravima. Polaznici seminara bavili su se i temama posvećenima dokumentacijskim praksama i opisivanju arhivskog sadržaja, a kroz nekoliko studija slučaja bilo je govora i o promociji arhivskog audio- i vizualnog materijala. Detaljnije o programu saznajte na ovoj poveznici.

Podgorički seminari nastavak su projekta Balkans' Memory, čija se prethodna sesija održala u studenom 2012. u Tirani na temu očuvanja i restauracije audiovizualnih arhiva. Prije nje u travnju ove godine u Beogradu održana je sesija posvećena digitalizaciji i upravljanju digitalnim medijima.

Balkans' Memory trogodišnji je projekt (2012. - 2014.) koji promovira očuvanje i digitalizaciju audiovizualnog naslijeđa na području Jugoistočne Europe. Financiran je sredstvima Europske unije, a provodi ga Ina (Francuski nacionalni audiovizualni institut / Institut national de l'audiovisuel) kroz svoj ogranak Ina EXPERT u partnerstvu s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Albanskim nacionalnim filmskim arhivom te COPEAM-om.

Podsjetimo, uvodna sesija projekta Balkans' Memory održana je u lipnju 2012. godine u Zagrebu, o čemu više saznajte na ovoj poveznici.
 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.