Preskoči na glavni sadržaj

Zagreb Cappuccino

view in english
  • 2014.
  • 74'
  • DCP
  • drama
  • debitantski dugometražni

Petra i Kika dvije su prijateljice u ranim četrdesetima. Petra živi u Zagrebu i upravo se razvodi od supruga, a Kika dolazi iz Kölna kako bi joj bila oslonac. Tijekom nekoliko ispijenih cappuccina i jednog noćnog izlaska saznajemo sve o njihovim strahovima, problemima i zavidnoj unutrašnjoj snazi.

Režija
Vanja Sviličić
Scenarij
Vanja Sviličić, Ognjen Sviličić
Kamera
Danko Vučinović
Montaža
Vanja Sviličić
Scenografija
Ivana Škrabalo
Kostimografija
Blanka Budak, Lidija Sertić
Oblikovanje zvuka
Dubravka Premar
Glazba
Luka Zima
VFX
Branko Repalust
Uloge
Nela Kocsis, Mila Elegović, Igor Kovač, Robert Budak
Producent
Damir Terešak
Koproducent
Goran Radman
Produkcija
Maxima Film
Koprodukcija
Hrvatska Radiotelevizija (HRT)
Potpora
Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)
Hrvatska distribucija
2i Film

Vanja Sviličić (1974, Zagreb) diplomirala je na Tekstilno tehnološkom fakultetu. Profesionalno počinje kao snimateljica i redateljica spotova, reklama, eksperimentalnih i dokumentarnih filmova. Scenarij Na trgu (2007), koji je napisala na radionici Berlinale Talent Campus, producirao je STEPS International i ZDF Arte u koprodukciji s Mitropom, a premijerno je prikazan na Berlinaleu 2008. godine. Drugi scenarij za kratki igrani film Vidimo se u Sarajevu (2008) odabran je među pet scenarija iz jugoistočne Europe na natječaju Sarajevo grad filma. Filmovi: Jesam li sretna (2011), Na trgu (dio omnibusa Zašto demokracija? (2007).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.