Preskoči na glavni sadržaj

Zagreb Cappuccino stiže u kina

Svečana premijera ovog debitantskog naslova redateljice Vanje Sviličić bit će održana 15. ožujka u kinu Europa, a široj publici Zagreb Cappuccino će se predstaviti od 19. ožujka u CineStar kinima, a nakon toga i u Kino mreži. 

Zagreb Cappuccino je priča o najboljim prijateljicama u ranim četrdesetim godinama, Petri i Kiki. Petra, koja živi u Zagrebu se upravo razvodi od svog supruga, a Kika dolazi iz Kölna kako bi joj bila oslonac i kako bi je utješila. Kika, gradska djevojka sklona tulumarenju, pokušava usmjeriti Petru kako da nastavi sa svojim životom u novonastaloj situaciji – bez supruga i obitelji. Tijekom nekoliko ispijenih šalica cappuccina i nekoliko noćnih izlazaka, saznajemo njihove strahove i probleme, upoznajemo njihovu usamljenost, nesigurnosti, ali i unutrašnju snagu.

Film je debitantski naslov redateljice Vanje Sviličić, a scenarij potpisuju bračni par Vanja i Ognjen Sviličić. Glavne uloge igraju Mila Elegović i Nela Kocsis. Direktor fotografije je Danko Vučinović, scenografkinja je Ivana Škrabalo, a kostimografkinje su Blanka Budak i Lidija Sertić. Producent filma je Damir Terešak iz producentske tvrtke MaXima film. 

Zagreb Cappuccino je premijerno prikazan na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu gdje je osvojio nekoliko nagrada, Zlatnu arenu za glazbu i nagradu Breza za najboljeg debitanta koja je otišla u ruke direktoru fotografije. 

Film je nastao u produkciji Maxima filma i koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Svečana premijera bit će održana 15. ožujka u kinu Europa, a široj publici film će se predstaviti od 19. ožujka u CineStar kinima, a nakon toga i u Kino mreži. 

Naslovne fotografije: scene iz filma

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.