Preskoči na glavni sadržaj

Selo bez žena

view in english
  • FR, RS, HR
  • 2010.
  • 81'
  • video
  • boja

Trojica braće, Dragan, Zoran i Rodoljub, žive zajedno u Zabrđu, selu na vrhu planine, negdje u južnoj Srbiji. Najveća im je želja pronaći nevjeste. U obližnjim srpskim selima već su ih bezuspješno pokušavali naći, ali nijedna žena nije htjela doći živjeti na vrh pustog brda. Međutim, na albanskoj strani granice, na Kosovu, nalaze se sela u kojima žive samo žene. Njihovi muškarci otišli su na rad u Grčku. Politika ne zanima braću, njima je najvažnije riješiti svoje osobne probleme i spremni su oženiti se Albankama. Ako dovedu albanske nevjeste u srpsko selo postavlja se pitanje: Može li brak između neprijatelja opstati?

Režija
Srđan Šarenac
Scenarij
Srđan Šarenac
Kamera
Pablo Ferro
Producenti
Estelle Robin You, Igor A. Nola
Produkcija
Les films du balibari (FR)
Koprodukcija
Mainframe Production (HR), Filmski centar Srbije

Srđan Šarenac (1977.) filmski je redatelj, scenarist i producent sa desetogodišnjim iskustvom rada u Hrvatskoj, Bosni I Hercegovini, Srbiji, Nizozemskoj i Francuskoj. Režirao je nagrađivane dokumentarne i kratkometražne filmove poput United Colours of Croatia (1999), Belgrade Emergency (2001), Poklon za Sanju (2003.) i Selma (2005.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.