Preskoči na glavni sadržaj

Selo bez žena na Američkom festivalu dokumentarnog filma

Dugometražni dokumentarni film Selo bez žena, redatelja Srđana Šarenca bit prikazan je na Američkom festivalu dokumentarnog filma (American Documentary Film Festival) koji se održava od 4. do 8. travnja 2013. u Palm Springsu (Kalifornija). 

Nakon Palm Springsa film će biti prikazan na američkom Sveučilištu Stanford u Kaliforniji.

Film Selo bez žena dosad je prikazan na 50 filmskih festivala širom svijeta. Dobitnik je 14 nagrada među kojima se izdvajaju nagrada Documenta Madrid za autorski dokumentarac 2011. i nagrada Ivica Matić udruženja filmskih radnika BiH  na Sarajevo film festivalu 2011.

Selo bez žena film je o braći Janković, posljednjim stanovnicima sela Zabrđe, neženjama u 30-im godinama koji kreću u potragu za nevjestama iz Albanije. Film prati komična nastojanja najstarijeg brata Zorana da pronađe albansku nevjestu i spasi selo od nestanka. Trailer filma moguće je pogledati na ovoj poveznici.

Scenarist i redatelj filma je Srđan Šarenac, a producenti su Estelle Robin-You i Igor A. Nola.

Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.