Preskoči na glavni sadržaj

Posljednja ambulantna kola Sofije

view in english
  • DE, HR, BG
  • 2012.
  • 75' / 52'
  • DCP
  • boja
  • bugarski
  • Orig. naslov: Poslednata lineika na Sofia

U gradu u kojem 13 kola hitne pomoći pokušava opslužiti gotovo 3 milijuna stanovnika, Krassi, Mila i Plamen netipični su heroji: puše cigaretu za cigaretom i spašavaju živote u neprekidnoj smjeni od 48 sati. Ovo je film o avanturama doktora, medicinske sestre i vozača ambulantnih kola u Sofiji, glavnom gradu Bugarske. Boreći se pod navalom besmislica zdravstvenog sistema koji je u rasulu i jedva zarađujući za život, njih troje pokušavaju spašavati živote. Na leđima društvene i političke nesreće najsiromašnije i najkorumpiranije članice EU, vode ih humane kvalitete, altruistička djela i smisao za humor. Jedna od najtragičnijih žrtva države je zdravstveni sustav i to se najviše osjeća u službi hitne pomoći. Nakon 20 godina kapitalizma, broj hitnih službi u Sofiji pao je sa 140 na 13. Sustav je blizu potpunog raspada...

Režija
Ilian Metev
Scenarij
Ilian Metev
Kamera
Ilian Metev
Montaža
Ilian Metev, Betina Ip
Oblikovanje zvuka
Tom Kirk
Uloge
Krassimir Yordanov, Mila Mikhailova, Plamen Slavkov
Producenti
Ingmar Trost, Siniša Juričić
Koproducenti
Ilian Metev, Dimitar Gotchev
Produkcija
Sutor Kolonko (DE), Nukleus film (HR)
Koprodukcija
SIA Productions (BG), WDR (DE), ARTE (FR), Chaconna Films (BG), Impact Partners (US)
Prodajni zastupnik
Films Boutique

Ilian Metev je bugarski redatelj, snimatelj i akademski violinist. Diplomirao je režiju dokumentarnog filma 2008. godine na National Film & Television School (Velika Britanija). Njegov diplomski film Goleshovo prikazan je na više od 60 svjetskih festivala i primio je 17 glavnih nagrada, uključujući nagradu BBC Development, Don Quixote u Krakowu i nagradu Talent Dove na filmskom festivalu DOKLeipzig.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.