Preskoči na glavni sadržaj

Domaći naslovi na 9. Beldocsu

U raznim natjecateljskim i nenatjecateljskim programima ovogodišnjeg izdanja Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs koji se od 12. do 18. svibnja održava u Beogradu prikazat će se šest domaćih naslova.

U natjecateljske programe (Međunarodni natjecateljski program i Srpski natjecateljski program) uvršteni su hrvatski filmovi Generacija '68 Nenada Puhovskog (Factum) i Razred u režiji Vesne Čudić (Nukleus film) te manjinske hrvatske koprodukcije U potrazi za snom Mladena Mitrovića (Factum), Zid smrti, i tako to u režiji Mladena Kovačevića (Restart) i Četiri putovnice Mihajla Jevtića (Fade In), dok će se u nenatjecateljskoj sekciji Granica izobilja: bugarski dokumentarci prikazati manjinska koprodukcija Posljednja ambulantna kola Sofije Iliana Meteva (Nukleus film). 

Beldocs se 12. svibnja otvara projekcijom filma U potrazi za snom Mladena Mitrovića, a 18. svibnja zatvara najnovijim filmom u režiji Michaela Moorea Koga sljedećeg napasti (Where to Invade Next). Selektor Međunarodnog programa, kao i programa posvećenog čuvenom dokumentaristu Robertu Flahertyju je Greg De Cuir, filmski teoretičar i autor, dok domaću selekciju potpisuje redatelj Darko Lungulov

Festival se ove godine održava pod sloganom 'Stvarno slobodni', a dodatne informacije dostupne su na njegovim službenim stranicama

Naslovne fotografije: scene iz filmova Generacija '68; RazredU potrazi za snom 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.