Preskoči na glavni sadržaj

Piknik

view in english
  • HR
  • 2015.
  • 13'
  • film o odrastanju, drama

Na sarajevskim cestama velika je gužva. Petnaestogodišnji Emir u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet svome ocu Safetu koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog gužve u prometu kasne.

Režija
Jure Pavlović
Scenarij
Džejna Avdić, Jure Pavlović
Producenti
Luka Venturin, Jure Pavlović
Kamera
Almmir Fakić
Montaža
Dragan Von Petrovic
Oblikovanje zvuka
Vladimir Božić
Scenografija
Emina Sulejmani
Kostimografija
Emina Sulejmani
Uloge
Emir Mušić, Aleksandar Seksan, Senad Alihodžić
Produkcija
Sekvenca
Potpora
Grad Zagreb, SEE Cinema Network, Hrvatski audiovizualni centar (HAVC)

Jure Pavlović (1985.)
Filmsko obrazovanje stekao je na studiju filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dodatna znanja stekao je radeći kao asistent režije na dugometražnim filmovima te sudjelujući na raznim međunarodnim filmskim radionicama kao što su: Berlinale Talents, Sarajevo Talent Campus, Sources 2, MAIA workshops, Motovun Film School, Jewish FF Zagreb Talent Campus, itd. Njegov prvi profesionalni kratkometražni igrani film Pola ure za baku nagrađen je Zlatnom uljanicom na Danima hrvatskog filma te je prikazan na brojnim uglednim međunarodnim festivalima. Njegov drugi kratkometražni igrani film  Kišobran premijerno je prikazan na 10. Festivalu mediteranskog kratkog filma u Tangieru gdje je nagrađen za najbolju režiju festivala. Prikazan je i na brojnim drugim uglednim festivalima (Cottbus FF, Sofia IFF; Braunschweig FF, Bovino FF, Cinefiesta FF). Trenutno radi na razvoju svog dugometražnog prvijenca Samo zatvori oči.

Izbor iz filmografije – Jure Pavlović (1985)

  • Piknik (2015.) – kratkometražni igrani film
  • Kišobran (2012.) – kratkometražni igrani film
  • Pola ure za baku (2009.) – kratkometražni igrani film

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.