Preskoči na glavni sadržaj

Sanjala si da si sretna i Piknik u službenoj konkurenciji festivala u Valenciji

Kratkometražni igrani film redateljice Ivane Škrabalo Sanjala si da si sretna na 31. izdanju Međunarodnog filmskog festivala u Valenciji - Cinema Jove doživjet će svoju međunarodnu premijeru, a uz njen film u službenom natjecateljskom programu prikazat će se i višestruko nagrađivani Piknik u režiji Jure Pavlovića. Festival se u tom španjolskom gradu ove godine održava od 17. do 24. lipnja. 

Uz režiju filma Sanjala si da si sretna Ivana Škrabalo potpisuje i scenarij, producenti su Tena Gojić i Vedran Šuvar, za kameru je bio zadužen Danko Vučinović, montažu potpisuje Martin Semenčić koji je odradio i oblikovanje zvuka, kostimografkinja je Katarina Pilić, scenografkinja Ivana Škrabalo, a glavne uloge nose Doroteja Nadrah, Leon Lučev i Ivan Ožegović. Film je nastao u produkciji Kinokluba Zagreb, a koproducent je Hrvatska radiotelevizija (HRT). 

Sanjala si da si sretna priča je o Blanki koja zbog neplaćenih računa pobjegne iz stana te nastavlja svoju rutinu. Odlazi na ponižavajuću audiciju, ljubi se s dečkom kojeg ne voli i posjećuje roditelje s kojima nije bliska. Na ulici upoznaje starijeg muškarca, koji je odvodi u svoj luksuzni dom. Ondje na prozoru spavaće sobe Blanka primijeti pušku. 

Konkurencija kratkometražnih igranih naslova donosi i višestruko nagrađivani Piknik Jure Pavlovića koji uz režiju zajedno s Džejnom Avdić potpisuje i scenarij filma. Za kameru je bio zadužen Almmir Fakić, za montažu Dragan Von Petrovic, uloge nose Emir Mušić, Aleksandar Seksan i Senad Alihodžić, a producenti su Luka Venturin i Jure Pavlović iz Sekvence.

Piknik govori o 15-godišnjem Emiru, koji u društvu nadzornika socijalne službe odlazi u posjet ocu na izdržavanju zatvorske kazne u poluotvorenom odjelu kaznionice na Igmanu. Zbog prometne gužve na sarajevskim cestama oni kasne, pa posjet traje kraće od planiranog. 

Oba filma sufinancirana su sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra. 

Međunarodni filmski festival u Valenciji - Cinema Jove jedan je od najpoznatijih specijaliziranih festivala u Španjolskoj. Fokusiran je na mlađu publiku te se prometnuo u jedan od najvažnijih europskih događanja u smislu podrške industriji i jačanja obrazovanja kada je u pitanju film.

Svi ostali detalji dostupni su na službenim stranicama festivala

Naslovne fotografije: scene iz filma Sanjala si da si sretna i Piknik; logo festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.