Preskoči na glavni sadržaj

Proglašeni dobitnici nagrada 7. Avvantura Film Festivala Zadar

Svečanom dodjelom nagrada u četvrtak navečer zatvoreno je sedmo izdanje Avvantura Film Festivala Zadar. Ksenija Marinković proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu S one strane Zrinka Ogreste, dok je je Piknik Jure Pavlovića nagrađen kao najbolji kratkometražni film. 

Žiri glavnoga programa u kojem su bili Peter Webber, Tihana Lazović i Antonio Nuić Grand prix dodijelio je bugarskom filmu Glory koji su u tandemu režirali Kristina Grozeva i Petar Valchanov. Najboljim redateljem žiri je proglasio Damjana Kozolea za Noćni život.

Najbolja glumica je Ksenija Marinković u filmu Zrinka Ogreste S one strane, dok je najbolji glumac Stefan Denolyubov za ulogu u filmu GloryPosebno priznanje u glavnome programu pripalo je mađarskom filmu It is not the time of my life Szabolcsa Hajdua.

Žiri sekcije Prvi i drugi film, u sastavu Dean Šoša, Anica Kovačević i Danilo Šerbedžija, najboljim je filmom proglasio One of us Stefana Richtera.

Ocjenjivački sud u sastavu Reinhard Brundig, Mare Knežević i Nenad Korkut najboljim je kratkometražnim filmom proglasio Piknik Jure Pavlovića, dok je posebno priznanje dobio Na plaži Gorana Škofića.

Naslovna fotografija: dodjela nagrada (Marin Gospić/Zadarski list)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.