Preskoči na glavni sadržaj

Cvijet bitke

view in english
  • 2011.
  • 19'25"
  • 35 mm
  • stop-animacija, 3D
  • boja
  • latinski, talijanski, hrvatski

U maglovitom podzemnom svijetu arkadijskog ugođaja obitavaju neobični likovi: Opsjenar, Građanski entitet, Drveni lutak i šutljivi, ali opasni Mačevaoci. Njihovi misteriozni doživljaji alegorija su odnosa između izumrle tradicije europskog borbenog mačevanja i doktrine pragmatskog političkog djelovanja.
Je li završetak alegorije ujedno početak poučnog nesporazuma?

Režija
Simon Bogojević Narath
Scenarij
Simon Bogojević Narath
Animacija
Nikola Radović, David Lovrić
Dizajn
Simon Bogojević Narath
Montaža
Simon Bogojević Narath
Glazba
Hrvoje Štefotić
Oblikovanje zvuka
Hrvoje Štefotić
Glasovi
Zlatko Burić, Romina Vitasović, Vilim Matula, Iva Šulentić
Producentica
Vanja Andrijević
Produkcija
Bonobostudio

Simon Bogojević Narath (1968.) diplomirao je 1992. na Odsjeku za slikarstvo Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Autor je kratkih eksperimentalnih i animiranih filmova koji su prikazivani na nekima od najznačajnijih svjetskih filmskih festivala, a dobitnik je niza domaćih i međunarodnih nagrada. Radi kao umjetnički direktor u Bonobostudiju. Predavač je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu na Odsjeku za animirani film i nove medije. Njegova filmografija uključuje naslove Morana (2008.), Levijatan (2006.), Plasticat (2003.), Bez naziva (2003.), Bardo Thodol (2000.) i Hand of the Master (1995.).

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.