Preskoči na glavni sadržaj

Slom Davida Lovrića na 54. Annecyju

Animirani film Slom Davida Lovrića uvršten je u natjecateljski program diplomskog filma na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Annecyju, čije će se 54. izdanje održati od 9. do 14. lipnja.
 

Slom je trominutni animirani film koji počinje prizorom antropomorfne figure s glavom slona koja stoji pred ogledalom u kupaonici. Kako tonemo u sve dublje i dublje slojeve organizma koji istovremeno nalikuje živčanom sustavu i biljci, lik čovjeka-slona reagira na nasilan i nepredvidljiv način, stvarajući neku vrstu koreografije koja završava nestajanjem samog lika. Radi se o diplomskom filmu nastalom na Odsjeku za animaciju i nove medije pri Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu.

David Lovrić dosad je radio kao ilustrator i suradnik na stripovima nekoliko hrvatskih izdavača, a surađivao je i na storyboardovima te radio kao animator u nekoliko hrvatskih produkcijskih kuća na projektima kao što su Cvijet bitke i Skriveni talent. U 2009. godini izdao je i svoj strip-prvijenac, Godinu gunđanja. Za Slom je napisao scenarij i bio zadužen za montažu, korištena je glazba grupe Aufgehoben, a za dodatne zvukove bio je zadužen Luka Bartolić. Film je nastao u koprodukciji Zagreb filma i Akademije likovnih umjetnosti, a pod mentorstvom Darka Kreča (ALU).


Prizor iz filma Slom Davida Lovrića

Slom je jedan od 56 filmova odabranih u natjecateljski program diplomskih filmova 54. Međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju, festivala prve kategorije koji se drži za jednu od najznačajnijih svjetskih manifestacija posvećenih animiranom filmu. Ovogodišnje izdanje Annecyja održat će se od 9. do 14. lipnja 2014.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala. Fotografije iz filma preuzmite na ovoj poveznici.

Naslovnica: vizual ovogodišnjeg Annecyja

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.