Preskoči na glavni sadržaj

Rendez-vous au cinéma: Crvena kornjača za osnovnoškolce

Od 12. do 22. rujna 2019. u hrvatskim će se kinima po peti put zavrtjeti Rendez-vous au cinéma, program probranih ostvarenja klasične i suvremene francuske kinematografije. Ovogodišnje izdanje donosi i popratne edukativne sadržaje, a u goste dolaze francuska redateljica Dominique Cabrera i književnica Maylis de Kerangal, autorice filma Magistrala Kennedy. Peti Rendez-vous organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar, uz stručnu podršku filmsko-obrazovnog programa Sedmi kontinent.

U sklopu aktivnosti HAVC-ovog Projekta filmske pismenosti te uz stručnu podršku filmsko-obrazovnog programa Sedmi kontinent udruge Djeca susreću umjetnost ove godine po prvi put uz filmski program Rendez-vousa nudimo i mogućnost organiziranja popratnih edukativnih sadržaja: uz dugometražni animirani film Crvena kornjača oblikovan je metodički priručnik za više razrede osnovne škole, autorica kojega je stručnjakinja za filmsku pedagogiju dr. sc. Marina Gabelica, predavačica na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stalna suradnica Sedmog kontinenta. Pomoću priručnika i popratnih vizualnih materijala nastavnici će moći održati metodički sat u svojem lokalnom kinu, a i nastaviti raspravljati o filmu u školi. Crvena kornjača, autora Michaela Dudok de Wita, nominirana je za Oscara u kategoriji dugometražnog animiranog filma 2017., a godinu ranije osvojila je posebno priznanje žirija u programu Un certain regard na Međunarodnom filmskom festivalu u Cannesu. Ova fantastična priča o čovjeku i prirodi ujedno je prva velika međunarodna koprodukcija znamenitog japanskog anime-studija Ghibli. 

Za sve upite vezane za edukativne aktivnosti uz film Crvena kornjača možete se obratiti na kontakt filmska.pismenost@havc.hr, a više informacija o cjelokupnom programu Rendez-vous au cinéma možete pronaći na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.