Preskoči na glavni sadržaj

Metodika nastave kratkometražnog filma na Međunarodnom festivalu dječjeg filma KIKI u Zaboku

Osmo izdanje Međunarodnog festivala dječjeg filma KIKI, u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, donosi radionički program metodike nastave kratkometražnog filma – za odgajatelje, nastavnike, knjižničare i sve druge odgojno-obrazovne djelatnike – koji će se održati 10. travnja 2019. u Zaboku.

Međunarodni festival dječjeg filma KIKI, koji se od 2012. godine održava u Zaboku u organizaciji Društva Naša djeca Zabok i Građanske organizacija za kulturu – GOKUL, programski je posvećen profesionalnom igranom, dokumentarnom, animiranom i eksperimentalnom kratkometražnom filmu namijenjenom gledateljima predškolske (4 – 6 godina starosti) i školske dobi (7 – 16 godina starosti), a nastao je s namjerom razvijanja aktivne filmske publike, podizanja audiovizualne pismenosti i cjeloživotnih navika filmske i kinokulture. U svojem djelovanju KIKI stavlja poseban naglasak na edukativne filmove koji djecu i mlade potiču na kritičko razmišljanje.

Uz to, KIKI svake godine nudi i različite sadržaje za odgajatelje i nastavnike pa smo zajedničkom suradnjom, a nastavno na prošlogodišnju radionicu i odličan prijem od strane polaznica i polaznika, i na ovom izdanju festivala odlučili okupiti sve zainteresirane odgojno-obrazovne djelatnike te im ponuditi raznovrstan i zanimljiv metodički program ponajboljih i nagrađivanih naslova suvremenoga hrvatskoga kratkoga metra svih rodova i žanrova. Cilj je ovog programa da sudionicima pruži praktične alate kojima će moći realizirati nastavu filmske umjetnosti, bilo u sklopu sata medijske kulture unutar hrvatskog jezika, bilo u sklopu drugih predmeta ili međupredmetnih sadržaja.

Voditeljice radionice su Ana Đordić, profesorica hrvatskog jezika i književnosti i fakultativne nastave filmske umjetnosti u XIII. gimnaziji u Zagrebu i Jelena Modrić, docentica na Odsjeku montaže Akademije dramske umjetnosti. Obje su doktorandice na Doktorskom studiju književnosti, izvedbenih umjetnosti, filma i kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a metodikom nastave filma profesionalno se najčešće bave u okviru djelatnosti Hrvatskoga filmskog saveza  – predavačice su seminarskog programa Metodika nastave filma Škole medijske kulture ‘Dr. Ante Peterlić’ te vode program Nastava filmske umjetnosti u kinu Tuškanac u Zagrebu tijekom ljetnih, zimskih i proljetnih školskih praznika.

 Mjesto i vrijeme održavanja 

Kino Zabok (Pučko otvoreno učilište), Kumrovečka 8, Zabok
10. travnja 2019. (srijeda), od 17 do 19:30 sati

 Prijave 

Prijava se vrši putem obrasca dostupnog na ovoj poveznici: bit.ly/kiki2019_metodika. Rok za prijave je četvrtak, 4. travnja 2019.

Rok za prijave je produžen do utorka, 9. travnja 2019.

 Dodatne informacije 

Posebnih uvjeta sudjelovanja nema, mjesta na radionici popunjavat će se prema prvenstvu prijave. Predviđeni broj sudionika jest oko 50. Radionica je besplatna.

Ukoliko nakon prijave budete saznali da nećete moći sudjelovati na radionici, molimo Vas da obavezno otkažete svoju prijavu na donji kontakt, kako bismo mogli osloboditi mjesto za druge zainteresirane sudionike.

 Kontakt 

Za sve dodatne upite o ovom programu, molimo da se obratite na e-adresu filmska.pismenost@havc.hr.

Za upite o festivalskom programu i sadržajima za djecu i učenike, molimo da se obratite na nenad.tff@gmail.com i kiki.carolija@gmail.com.

 Organizatori 

KIKI – Međunarodni festival dječjeg filma (Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu) i Hrvatski audiovizualni centar (Projekt filmske pismenosti)

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.