Preskoči na glavni sadržaj

Evidencija snimanja

Sukladno članku 16. Zakona o audiovizualnim djelatnostima (NN 61/18, dalje: Zakon o audiovizualnim djelatnostima), producent je obvezan dostaviti obavijest o snimanju audiovizualnog djela Hrvatskom audiovizualnom centru (dalje: HAVC).

Svi postojeći korisnici registrirani u bazi HAVC-a, prijavi evidencije snimanja mogu pristupiti s postojećim korisničkim imenom i lozinkom. Molimo sve korisnike koji nisu registrirani u bazi HAVC-a da otvore korisnički račun na ovoj poveznici klikom na "Registrirajte se".

Upute za registraciju novih korisnika i 'često postavljana pitanja' dostupni su na poveznicama s desne strane teksta. 

Postupak, način i rokovi dostave obavijesti o snimanju audiovizualnog djela na području Republike Hrvatske, sadržaj obrasca za dostavu obavijesti o snimanju te način vođenja evidencije snimanja audiovizualnih djela na području Republike Hrvatske propisuje se Pravilnikom o vođenju evidencije snimanja (NN 23/22, dalje: Pravilnik).

Dostava obavijesti o snimanju audiovizualnog djela na području Republike Hrvatske obvezna je za sljedeća audiovizualna djela, neovisno o načinu na koji su dostupna javnosti:
• dugometražni igrani film
• kratkometražni igrani film
• animirani film
• dokumentarni film
• eksperimentalni film
• serija
• promidžbeni videospot

Obavijest o snimanju audiovizualnog djela na području Republike Hrvatske dostavlja se HAVC-u najkasnije u roku od 8 (osam) dana prije početka snimanja audiovizualnog djela, odnosno najkasnije u roku od 3 (tri) dana prije početka snimanja promidžbenog videospota. Web obrazac za dostavu obavijesti dostupan je na Korisničkom portalu HAVC-a. Dostavljene podatke HAVC prikuplja i obrađuje isključivo radi statističkog praćenja djelatnosti. 

Nakon uredne dostave obavijesti o snimanju audiovizualnog djela na području Republike Hrvatske, HAVC izdaje potvrdu o registraciji snimanja audiovizualnog djela. Izdana potvrda ne predstavlja dozvolu za snimanje predmetnog audiovizualnog djela na području Republike Hrvatske.

Producent koji ne dostavi Hrvatskom audiovizualnom centru obavijest o snimanju audiovizualnog djela na području Republike Hrvatske sukladno odredbama Pravilnika, odgovarat će za prekršaj sukladno članku 42. Zakona o audiovizualnim djelatnostima.

Za sve dodatne informacije obratite se na mail evidencija.snimanja@havc.hr

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.