Preskoči na glavni sadržaj

Zvjerki posebno priznanje žirija na Slamdanceu

Kratkometražni igrani film Zvjerka redateljice i scenaristice Daine O. Pusić na 22. izdanju filmskog festivala Slamdance koji se u Park Cityju (Utah, SAD) održavao od 22. do 28. siječnja osvojio je posebno priznanje žirija.

Filmu Zvjerka ovo je treće priznanje koje stiže nakon Zlatnih kolica za najbolji kratkometražni film u programu Kockice 13. ZFF-a i posebnog prizanja žirija koje je film prošle godine osvojio na Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma u Sofiji. Produkciju filma potpisuje Slavica film, a koproducenti su Metar 60 i finska produkcijska kuća Napafilms Ltd. Scenarij i režiju potpisuje Daina O. Pusić, kameru Arthur Mulhern, a montažu Arttu Salmi, dok glavne uloge nose Marija Kohn i Doris Šarić-Kukuljica. Producentice su Anamaria Kapulica, Mirta Puhlovski i Liisa Juntunen

Zvjerka priča priču o 100-godišnjakinji Nadi i njenoj 75-godišnjoj kćeri Veri koje imaju napet ali uhodan odnos. Djetinjasta Vera brine za svoju nijemu i nemoćnu iako ponekad okrutnu majku, sve dok jedne večeri u Nadinu sobu ne uleti šišmiš i počne hibernirati ispod njenog kreveta. Pristutnost životinje postepeno vraća starici dugo izgubljenu snagu.

Publika je na Slamdanceu najboljim dugometražnim igranim filmom proglasila Honey Buddies redatelja Alexa Simmonsa, a najboljim dokumentarnim filmom The Million Dollar Duck u režiji Brian Golden Davisa koji je u istoj kategoriji osvojio i nagradu žirija. Žiri je, pak, najboljim igranim filmom proglasio Driftwood u režiji Paula Taylora. Inače, filmski festival Slamdance predstavlja odvažne filmove i filmaše iz cijelog svijeta, a jedan od ciljeva mu je i poticanje nastavka razvoja njihove karijere u svim fazama kreativnog procesa. 

Ostale datelje potražite na službenim stranicama Festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.