Preskoči na glavni sadržaj

Zvizdan nagrađen u Italiji

Dugometražni igrani film Zvizdan u režiji Dalibora matanića osvojio je još jednu nagradu: Grand Prix osmog izdanja  Otranto FilmFund Festivala, održanog u talijanskom gradu Otrantu od 15. do 18. rujna.

Žiri kojim je presjedala talijanska glumica Stefania Rocca u obrazloženju je naveo da nagradu Zvizdanu dodjeljuje zbog "iznenađujuće i emocionalno intenzivne priče te originalnog i savršenog stila, gdje se kamera, lokacije, zvuk, tišina i glumačke izvedbe slažu u simfoniju koja u srcu gledatelja ostavlja upozorenje. Upozorenje da je samo ljudsko srce isključivo odgovorno za dobro ili zlo mržnje ili ljubavi, suosjećanja i okrutnosti, te ga moramo njegovati kao nikad u ovom trenutku u povijesti".

Zvizdanu je ovo 28 festivalska nagrada, a trenutačno je nominiran za nagradu publike (The People’s Choice Award) Europske filmske akademije (EFA). Glasovati se može na stranici Europske filmske akademije na ovoj poveznici, a potrebno je ostaviti svoje ime i prezime te e-mail adresu, označiti svoj grad i zemlju te zatim označiti omiljeni film i poslati svoj glas. Glasovanje je otvoreno do 31. listopada, a svaki glasač ima priliku osvojiti put na dodjelu nagrada Europske filmske akademije, koja se ove godine održava 10. prosinca u Wroclawu u Poljskoj.

Zvizdan je ljubavni film koji se događa u tri različita desetljeća, u dva susjedna dalmatinska sela opterećena povijesnim naslijeđem, te prati tri zabranjene ljubavi, u kojima se kao protagonisti pojavljuju uvijek ponovo isti glumci. Glavne uloge odigrali su Tihana Lazović i Goran Marković, Dalibor Matanić potpisuje režiju i scenarij, a film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro. Proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages. 

Više o festivalu u Otrantu saznajte na ovoj poveznici.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.