Preskoči na glavni sadržaj

Podržimo Zvizdan

Glasovanje za Nagradu publike (The People’s Choice Award) Europske filmske akademije (EFA) otvoreno je do 31. listopada, a među 12 nominiranih filmova koji su obilježili godinu nalazi se i nagrađivani Zvizdan u režiji Dalibora Matanića. 

Europska filmska akademija svake godine dodjeljuje nagradu za najbolji film po glasovima publike, a svaki glasač ima priliku izabrati njemu najdraži naslov te osvojiti put na dodjelu nagrada Europske filmske akademije, koja se ove godine održava 10. prosinca u Wroclawu u Poljskoj.

Glasovanje je otvoreno do kraja mjeseca (31. listopad), odvija se na stranici Europske filmske akademije na ovoj poveznici, a potrebno je ostaviti svoje ime i prezime te e-mail adresu, označiti svoj grad i zemlju te zatim označiti omiljeni film i poslati svoj glas. 

Među nominiranim filmovima nalaze se i posljednji u nizu nastavaka o agentu Jamesu Bondu, Spectre u režiji Sama Mendesa, zatim Mustang redateljice Deniz Gamze ErgüvenTijelo (CiałoMałgorzate SzumowskeJulieta Pedra Almodovara, Dankinja (The Danish Girl) Toma HooperaJastog (The Lobster) Yorgosa LanthimosaRat (Krigen) Tobiasa Lindholma, Bravo! (Aferim!) Radu JudeaPotpuno novi zavjet (Le tout nouveau testamentJaco Van DormaelaČovjek zvan Ove (En man som heter Ove) Hannesa Holma te dokumentarac Vatra na moru (Fuocoammare) u režiji Gianfranca Rosija

Podsjetimo, Matanićev Zvizdan premijerno je prikazan 2015. godine u programu Un Certain Regard Filmskog festivala u Cannesu, gdje je osvojio nagradu žirija. Nakon toga uslijedila je uspješna festivalska turneja te je film nagrađen s još 26 nagrada, a uspješno je prikazan i u kinima u Hrvatskoj, zatim u Italiji, Francuskoj, Sloveniji, Turskoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Srbiji i Kanadi. Film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro, a proizvodnju su podržali Hrvatski audiovizualni centar i Eurimages. 

Naslovne fotografije: prizor iz filma; redatelj na setu

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.