Preskoči na glavni sadržaj

Završen 43. Moskovski međunarodni filmski festival: Plavi cvijet Zrinka Ogreste treći prema glasovima publike

U Moskvi je sinoć završen 43. Moskovski međunarodni filmski festival koji se održavao od 22. do 29. travnja 2021. godine – jedna od najstarijih i najvećih svjetskih filmskih priredaba te prva koja se od izbijanja pandemije u cijelosti održala uživo. 

U tjedan dana u glavnom je natjecateljskom programu prikazano 14 izabranih filmova iz cijeloga svijeta, a među njima i hrvatski film Plavi cvijet redatelja Zrinka Ogreste nastao u produkciji Interfilma iz Zagreba i Zillion filma iz Beograda.

Žiri festivala kojim je predsjedavao filipinski redatelj Brillante Mendoza, grand prix festivala dodijelio je rumunjskom filmu #dogpoopgirl redatelja Andreia Huţuleaca. Ogrestin film Plavi cvijet s ocjenom 4,49 na trećem je mjestu prema glasanju publike za nagradu Ključ srca gledatelja. Na prvom mjestu je grčki film Božji čovjek s ocjenom 4,79, a na drugom iranski Sin s 4,60.

Govoreći o ovogodišnjoj konkurenciji Nina Romodanovskaja, glavna urednica filmskog portala ProfiCinema koji tradicionalno dodjeljuje ovu nagradu, istakla je: "Ove su godine hrvatski, iranski i grčki film o obitelji i duhovnim vrijednostima lideri u glasanju publike. Publika voli ljudske priče o odnosima roditelja i djece, ali povrh svega voli divne priče".

Sve ostale informacije o festivalu potražite na njihovoj službenoj stranici.

Hrvatska premijera filma Plavi cvijet očekuje se na 68. Pulskom filmskom festivalu. 

Naslovna fotografija: scena iz filma Plavi cvijet

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.