Preskoči na glavni sadržaj

Vis-à-Vis Nevija Marasovića dostupan besplatno online

Dok novi film Nevija Marasovića Comic Sans ostavlja feelgood trag u domaćim kinima, njegov metafilmski prethodnik Vis-à-Vis od danas se na Vimeu može pogledati besplatno.

U filmu Vis-à-Vis Redatelj (Rakan Rushaidat) radi na scenariju filma Comic Sans. Nakon što poznati glumac kojeg Redatelj želi za ulogu oca Brune (Krešimir Mikić) iskritizira scenarij i izbor glumca za glavnu ulogu Alana, Redatelj pozove Glumca koji će tumačiti Alana (Janko Popović Volarić) na otok Vis kako bi se uvjerio da je donio ispravnu odluku. Zbog izolacije s kojom su suočeni na otoku tijekom zime, njih dvojica prisiljeni su uhvatiti se u koštac s vlastitim frustracijama, koje se pritom na neobičan način isprepliću s radnjom filma.

Vis-à-Vis je nastao kada je 2012. godine redatelj Nevio Marasović pisao scenarij filma Comic Sans. Pozvao je Janka Popovića Volarića na otok Vis kako bi zajedno čitali scenarij filma i time dobio daljnje ideje za nastavak pisanja. Međutim, kako se ubrzo uspostavilo da je Janko usred rastave, a Nevio u kreativnoj krizi, boravak na Visu se od rada na scenariju sveo na razgovore o životu i ljubavi. U tih nekoliko dana su od stranaca postali prijatelji te odlučili snimiiti film inspiriran tim boravkom na VIsu. Misleći da Comic Sans vjerojatno nikada neće ni snimiti, odlučili su ga barem iskoristiti kao predložak za film na kojem fiktivni likovi Redatelja i Glumca rade na Vis-à-Visu.

Film je nastao u produkciji zagrebačke tvrtke Antitalent. Producent je Danijel Pek, snimatelj Damir Kudin, a scenarij supotpisuju Nevio Marasović, Rakan Rushaidat i Janko Popović Volarić.

Vis-à-Vis gledate na ovoj poveznici

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.