Preskoči na glavni sadržaj

Comic Sans Nevija Marasovića u domaćim kinima od 8. ožujka

Novi film redatelja Nevija Marasovića Comic Sans 8. će ožujka povesti gledatelje na uzbudljivo putovanje od Zagreba do otoka Visa u društvu dvojice disfunkcionalnih protagonista.

Comic Sans na velika platna donosi filmsku priču punu emocija i smiješnih životnih situacija: iznenadna smrt tetke s otoka Visa povezat će sina, razmaženog zagrebačkog dizajnera Alana i oca, šarmantnog umjetnika i bonvivana Brunu, u avanturi života koja će rezultirati nizom tragikomičnih ljubavnih susreta, brodolomom na otoku Jabuka i razotkrivanjem tajne jednog pomalo zaboravljenog fonta iz devedesetih.

'Uvijek me zanimala tema odnosa s onima koji su nam bliski – roditeljima, ljubavnim partnerima, prijateljima. U Comic Sansu, ti dinamični i emocijama nabijeni odnosi zapakirani su u ruho dramske komedije gdje se navedeni, naoko oprečni žanrovi, skladno nadopunjuju i međusobno obogaćuju. Komedija pojačava dramu, drama komediju čini snažnijom, a konačni je dojam – optimizam', izjavio je redatelj i scenarist Nevio Marasović.

U ulozi Alana gledamo Janka Popovića Volarića, koji je s Marasovićem uspješno surađivao na filmovima Vis-à-vis i Goran, a ovaj film supotpisuje i kao koscenarist. U ulozi Brune pojavljuje se Zlatko Burić – Kićo, jedan od osnivača i istaknuto lice legendarnog Kugla glumišta, koji je nakon preseljenja u Dansku i uloge u trilogiji Pusher Nicolasa Winding Refna postao jedan od najprepoznatljivijih i najcjenjenijih glumaca u Danskoj.

Zanimljivo je da je Comic Sans četvrti Marasovićev projekt sniman na otoku Visu, nakon serije Instruktor i igranih filmova Show Must Go On i Vis-à-vis, koji funkcionira kao svojevrsni prednastavak i making of Comic Sansa. Ujedno, novi Marasovićev film je zasad jedini hrvatski igrani film koji je sniman na otočiću Jabuka što je zbog njegove nepristupačnosti i strmih obala predstavljalo poseban izazov za produkciju.

Ostale uloge u filmu tumače Nataša Janjić, Miloš Timotijević, Alma Prica i Inti Šraj, Jette Ostan Vejrup, Sara Hjort Ditlevsen, Miha Rodman i Tanja Ribič

Comic Sans nastao je u produkciji zagrebačke tvrtke Kinorama, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Programa Kreativna Europa - Potprograma MEDIA.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.