Preskoči na glavni sadržaj

Uvodna konferencija projekta Balkans' Memory

1. lipnja u Muzeju Mimara u Zagrebu će se održati uvodna konferencija projekta Balkans’ Memory koji se bavi očuvanjem i vrednovanjem audiovizualne baštine na Balkanu.

Balkans' Memory – uvodna konferencija
1. lipnja 2012 – Muzej Mimara, Zagreb

Balkans’ Memory je trogodišnji projekt (2012.-2014.) kojeg vodi INA (Institut national de l’audiovisuel, Francuska) u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Albanskim nacionalnim filmskim arhivom i COPEAM-om (Conférence permanente de l'audiovisuel méditerranéen), sufinanciran sredstvima Europske komisije.

Cilj projekta je provođenje prve faze ambiciozne politike očuvanja, digitalizacije i vrednovanja audiovizualne i kinematografske baštine u regiji kroz poticanje razmjene znanja i razvoj profesionalnih vještina zaposlenika arhiva i televizijskih kuća.

Koje strategije moraju usvojiti voditelji arhiva kako bi naglasili povijesnu, obrazovnu, kulturnu i ekonomsku važnost arhiva? Koje politike moraju primijeniti kako bi se postojeći arhivi očuvali i digitalizirali. Koje aktere treba uključiti u proces kako bi se osigurala učinkovita razmjena informacija i znanja?

Na uvodnoj konferenciji okupit će se stručnjaci iz područja očuvanja audiovizualne i kinematografske baštine iz regije s ciljem osvještavanja čelnika i predstavnika fondova, uz sudjelovanje voditelja arhiva i profesionalaca iz regije, Europske unije i stručnjaka iz sektora.

Tijekom jutarnjih sati okupljeni na konferenciji dobit će uvid u lokalne i regionalne politike očuvanja i digitalizacije arhiva i primjenu Europske konvencije o očuvanju audiovizualne baštine. Popodnevni sati će biti posvećeni predavanjima o strategijama arhiva s višegodišnjim iskustvom provođenja politike očuvanja i digitalizacije audiovizualne baštine.

Ukoliko želite medijski popratiti konferenciju, molimo vas da se javite na press@havc.hr najkasnije do utorka, 29. svibnja.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.