Preskoči na glavni sadržaj

U Cannesu održana premijera filma Hladni rat Pawela Pawlikowskog snimanog u Splitu

U sklopu službenog natjecateljskog programa 71. izdanja Filmskog festivala u Cannesu sinoć je održana premijera filma Hladni rat, redatelja Pawela Pawlikowskog, koji je svjetski uspjeh postigao dramom Ida. Film se dijelom snimao u Splitu u svibnju 2017. godine. 

Hladni rat  (Zimna wojna) je koprodukcija Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske, a producentice su Tanya Seghatchian (Apocalypso Pictures) i Ewa Puszczyńska (Piotr Dzięciol’s Op).

Radi se o strastvenoj ljubavnoj priči između dvoje ljudi različitog podrijetla i temperamenta koje je sudbina fatalno spojila. Smješten u vrijeme hladnog rata tijekom 1950-ih u Poljskoj, Berlinu, Jugoslaviji i Parizu, Hladni rat opisuje nemoguću ljubav u nemogućim vremenima. 

Dio filma snimao se u Splitu u svibnju 2017. godine, a na njemu je radilo dvadesetak hrvatskih filmskih profesionalaca, uključujući glumce Dražena Šivaka i Slavka Sobina. Servisni producent bila je zagrebačka Kinorama. 

Ankica Jurić iz Kinorame bila je među uzvanicima na premijeri u Cannesu. 'Dojmovi su sjajni, publika je bila oduševljena i film je ispraćen ovacijama i pljeskom koji su trajali desetak minuta. To samo pokazuje koliki je potencijal ove priče', rekla je Jurić nakon projekcije. Snimku s premijere možete pogledati ovdje

Ovogodišnje 71. izdanje Filmskog festivala u Cannesu održava se od 8. do 19. svibnja, a sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala. O hrvatskim filmovima i filmašima na Cannesu više možete pročitati ovdje

Naslovne fotografije: premijera filma Hladni rat na Filmskom festivalu u Cannesu (izvor: screenshot Canal +), scena iz filma Hladni rat

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.