Preskoči na glavni sadržaj

Svećenikova djeca najgledaniji je hrvatski film 21. stoljeća

Zaključno s nedjeljom, 17. veljače film Vinka Brešana Svećenikova djeca koji je realiziran u produkciji Interfilma sveukupno je u hrvatskim kinima dosad vidjelo 155.139 gledatelja, čime je postao najgledaniji domaći igrani film u 21. stoljeću. 

Ovim rezultatom film Svećenikova djeca nadmašio je ukupan broj gledatelja dosadašnjeg rekordera, komedije Što je muškarac bez brkova redatelja Hrvoja Hribara iz 2006. godine.
 
Najgledaniji hrvatski igrani film od osamostaljenja je komedija Kako je počeo rat na mom otoku (342.000 gledatelja) Vinka Brešana iz 1996. godine.
 
Film Svećenikova djeca u hrvatskim se kinima počeo prikazivati 3. siječnja 2013. godine. Već u prvom vikendu oborio je rekord gledanosti uz 33.759 gledatelja te tako ostvario  najuspješnije kino otvaranje hrvatskog filma od osamostaljenja.
 
Redatelj filma Vinko Brešan ovim je uspjehom postao prvi hrvatski redatelj čija su tri filma postigla brojku gledanosti veću od 100 tisuća. Komediju Maršal iz 1999. gledalo je 100.908 gledatelja. 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.