Preskoči na glavni sadržaj

Svećenikovu djecu u 18 dana pogledalo preko 100.000 gledatelja!

S ukupnim rezultatom od 108.251 gledatelja, nova komedija Vinka Brešana već je pretekla Maršala i tako postala treći najgledaniji domaći igrani film u hrvatskim kinima od osamostaljenja.

Komedija Svećenikova djeca ne prestaje izazivati zanimanje kod domaće publike i istim tempom puni kino dvorane diljem Hrvatske! U samo 18 dana film je pogledao 108.251 gledatelj čime je postao četvrti igrani hrvatski film od osamostaljenja koji je uspio prijeći brojku od sto tisuća gledatelja. U skladu s tim podacima, Svećenikova djeca zasad se nalaze na trećem mjestu najgledanijih hrvatskih igranih filmova u zadnja dva desetljeća.

Film o svećeniku koji dolazi na mali hrvatski otok i u želji da poveća natalitet započne bušiti kondome udruživši se s lokalnim prodavačem na kiosku i ljekarnikom krenuo je u službenu distribuciju prije tri tjedna, točnije 3. siječnja. Već prvog vikenda oborio je prvi rekord – s impresivnih 33.759 gledatelja postao je domaći film s uvjerljivo najboljim kino otvaranjem od osamostaljenja Hrvatske naovamo. Redatelj Vinko Brešan tako je ostvario impozantan redateljski uspjeh: od pet najgledanijih hrvatskih kino filmova u posljednjih 22 godine, režirao ih je čak tri.

Uz Svećenikovu djecu najgledaniji domaći igrani filmovi od osamostaljenja su Kako je počeo rat na mom otoku kojeg je također režirao Vinko Brešan (preko 340 tisuća gledatelja) i Što je muškarac bez brkova redatelja Hrvoja Hribara (preko 150 tisuća gledatelja). Ovim rezultatom i kino distribucijom na samom početku 2013. godine, Svećenikova djeca svakako će poslužiti kao poticaj za što boljim i kvalitetnijim plasiranjem domaćih filmova među publikom. Kino rezultat Svećenikove djece također je i dokaz da je domaća publika željna domaćih filmova te da je svakako spremna i voljna podržati i poticati hrvatsku kinematografiju.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.