Preskoči na glavni sadržaj

Student zagrebačke ADU Mario Pučić nagrađen na 36. festivalu „Braća Manaki“

Na netom završenom 36. festivalu „Braća Manaki“ koji se održao u Bitoli u Makedoniji student treće godine snimanja na Akademiji dramske umjetnosti (ADU) Mario Pučić dobio je nagradu za snimateljski rad na filmu Milevin potiljak studentice režije Nikice Zdunić. Nagradu mu je uručio makedonski redatelj Milčo Mančevski. 

Film Milevin potiljak prikazan je u sklopu ove godine oformljenog studentskog programa Eurolink koji donosi nove filmove dramskih akademija iz regije. Svrha pograma je promocija kreativnog rada studenata, razvoj suradnje i razmjena iskustava među Akademijama koje su dio festivala. U sklopu spomenutog programa prikazivali su se filmovi sa njih dvanaest (Crna Gora, Tirana, Slovenija (Ljubljana i Nova Gorica), Rumunjska, Makedonija (Fakultet dramskih umjetnosti Skopje, ESRA Skopje), Zagreb, Prag, Bugarska, Albanija i Priština). 

Žiri je film Milevin potiljak nagradio 'zbog već razvijenog autentičnog filmskog jezika koji je redateljica vješto upotrijebila kako bi ispričala priču o ljudskoj usamljenosti i otuđenosti. Uz to Mario Pučić savršeno nadopunjuje redateljičinu izvornu ideju. Ovo je film koji pokazuje kako kreativna suradnja redatelja i snimatelja treba izgledati'. 

Više detalja o ostalim nagrađenim filmovima potražite na službenoj festivalskoj stranici.

Naslovna fotografija: Mario Pučić na dodjeli nagrada 

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.