Preskoči na glavni sadržaj

Stipendije Vlade Republike Makedonije za diplomski studij na Filmskom institutu – Filmskoj akademiji za akademsku 2015/2016. godinu

Početkom rujna u Ohridu u Makedoniji otvoren je Filmski institut – Filmska akademija (FIOFA), nastala kao rezultat suradnje između Filmske i TV škole Akademije scenskih umjetnosti (FAMU) u Pragu i Ministarstva obrazovanja i nauke Republike Makedonije. Makedonska vlada potencijalnim studentima daje punu stipendiju, bez obzira na nacionalnost.

FIOFA je nova filmska akademija koja nastavlja dugu tradiciju praške Filmske i TV škole (FAMU), a studijski program zasniva se na dugogodišnjoj tradiciji FAMU i posebno je prilagođen za ovu instituciju. Na Institutu će se izvoditi magistarski program iz pisanja scenarija i  kreativne produkcije za oko 20 studenata, za koje makedonska Vlada daje punu stipendiju bez obzira na nacionalnost.

Rok za prijavu na studij je 4. listopada, a za stipendije 30. listopada 2015. godine. Detaljnije informacije o FIOFA-i mogu se pronaći na web stranici www.filmacademyohrid.com.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.