Preskoči na glavni sadržaj

Simon čudotvorac 3D u hrvatskim kinima

Debitanski dugometražni film Petra Oreškovića Simon čudotvorac 3D od danas se prikazuje u svim hrvatskim kinima u distribuciji Continental filma. Glavne uloge odigrali su Sven Jakir, Jadranka Đokić i Dean Krivačić, a producent filma je Jozo Patljak (Alka film).

Simon čudotvorac crna je komedija o mladiću koji vjeruje da svojim posebnim moćima može oživljavati mrtve. Nakon što sazna da je umrla majka njegove bivše djevojke Mine, Simon odluči ukrasti njezino tijelo kako bi je oživio. Skupina lokalnih kriminalaca, međutim, krade tijelo, a Simon i njegov prijatelj kreću u potragu za njime, upadajući pritom u različite nevolje.

Glavne uloge odigrali su Sven Jakir, Jadranka Đokić i Dean Krivačić. Tu su i Elizabeta Kukić, Mia Anočić, Goran Grgić, Dražen Šivak, a manju ulogu odigrao je Krešimir Mišak. Redatelj Petar Orešković autor je nekoliko zapaženih kratkometražnih filmova (Ustaj, Miro, brzo, brzo!, Otpadnici), a ovo mu je prvi dugometražni film.


Sven Jakir i Dražen Šivak u filmu Simon čudotvorac Petra Oreškovića

Autor scenarija je Ivan Vidak, direktor fotografije je Darko Drinovac, montažer je Dubravko Slunjski, a glazbe Dubravko Robić. Za scenografiju je bio zadužen Velimir Domitrović, za kostime Branka Tkalčec, za ton Blaž Andračić, a za masku Tina Jesenković. Producent filma je Jozo Patljak (Alka film), redatelj i producent Slučajnog prolaznika, također snimljenog u 3D-tehnologiji. Film je sufinanciran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.

Simon čudotvorac 3D može se pogledati u hrvatskim kinima od 1. svibnja u distribuciji Continental filma.

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.