Preskoči na glavni sadržaj

Ustaj Miro, brzo, brzo!

view in english
  • 2011.
  • 20'
  • HDCAM
  • boja

Film pripovijeda o ispraznosti života glavnog lika – mladog poslovnog čovjeka čiji se život sastoji od ponavljanja svakodnevne dosadne rutine. Uz previše posla i trke za uspjehom i nametnutim standardima, Miro shvaća da je potpuno osamljen. U njemu se budi svijest o tome da nije sretan i on tone u maštanja, te odlučuje promijeniti svoj život.

Režija
Petar Orešković
Scenarij
Natko Jurdana, Petar Orešković
Kamera
Mak Vejzović
Montaža
Ana Marija Sremec
Glazba
Dubravko Robić
Uloge
Luka Petrušić, Iva Mihalić, Dražen Šivak, Ivana Horvat
Producenti
Jana Šivak, Siniša Juričić
Produkcija
Nukleus film

Petar Orešković (1980.) diplomirao je filmsku i TV režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Njegov nagrađivani kratki film Kraj igre (2004.) prikazan je na brojnim međunarodnim filmskim festivalima. Njegov prvi profesionalno produciran film, srednjometražni dokumentarac Povratak mrtvog čovjeka (2006.), premijerno je prikazan u natjecateljskom programu First Appearance na IDFA-i te brojnim drugim festivalima, uključujući i Sarajevo Film Festival. Radio je i na nekoliko igranih te dokumentarnih televizijskih serija. 2013. godine režira svoj dugometražni igrani prvijenac Simon čudotvorac, ujedno i drugi hrvatski 3D film.

Katalog hrvatskih filmova

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.