Preskoči na glavni sadržaj

Radovi Igora Grubića na izložbi u Berlinu

Izložba na kojoj izlaže multimedijalni autor Igor Grubić pod nazivom 'Voids of Presence – Between Past and Future' u Galerie Nord - Kunstverein Tiergarten u Berlinu ostaje otvorena do 30. prosinca, a kurator je Ruben Arevshatyan. 

Izložba 'Voids of Presence – Between Past and Future' bavi se prostornim i arhitektonskim transformacijama u posljednja tri desetljeća, urbanim pejzažima širom svijeta koji odražavaju logiku promjene u društvenom, gospodarskom i političkom razvoju u globalnom neoliberalnom kontekstu.

Naslov same izložbe na neki je način metafora koja opisuje preostale slobodne, zajedničke prostore i nadalje otvara prostor za kulturu otpora. Kako 'praznina' može ponovno steći zajedničko, društveno i političko značenje? Kako ti prostori mogu steći nove funkcije i značenja i kako ćemo izmijeniti praznine na područjima naše mašte?

'Prisutnost prisutnosti' pokazuje međunarodne umjetnike različitih generacija i porijeklo iz Berlina i istočne i zapadne Europe, koji se bave društvenim previranjima iz različitih perspektiva, kako u smislu njihovih gradskih posljedica tako i mogućnosti koje proizlaze iz njih.

U sklopu programa izložbe multimedijalni umjetnik Igor Grubić izlaže projekt 'Tragovi nestajanja (u tri čina)' i animirani film Kako se kalio čelik također najavljena je i projekcija eksperimentalno dokumentarnog filma Spomenik navedenog autora.

'Tragovi nestajanja' su projekt kojim je multimedijalni umjetnik Igor Grubić predstavio Republiku Hrvatsku na 58. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti - La Biennale di Venezia. 

Naslovna fotografija: scena iz filma Kako se kalio čelik

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.