Preskoči na glavni sadržaj

Putujuća zemlja i Noćna ptica nagrađeni u Estoniji

Na netom završenom festivalu Animated Dreams u Talinu filmovi iz (ko)produkcije Bonobostudija osvojili su dvije nagrade. 

Animirani kratkometražni film Putujuća zemlja u režiji Vesele Dančeve i Ivana Bogdanova (koprodukcija s bugarskim Compote Collectivom) nagrađen je Zlatnom nagradom u natjecanju Shut Up! (film je prikazan i u glavnom natjecateljskom programu), a Noćna ptica Špele Čadež (koprodukcija sa slovenskim partnerima Finta Film i RTV Slovenije) nagrađena je 'vrlo posebnim priznanjem žirija' u glavnom programu.

To je sedma nagrada za Putujuću zemlju od travnja 2016. godine i treća od rujna za Noćnu pticu, koja se nedavno vratila s DOK Leipziga s posebnim priznanjem.

Najveći i najstariji baltički festival animiranog filma, Animated Dreams koji se održao od 16. do 20. studenog, na svom je 18. izdanju u raznim sekcijama prikazao brojne domaće naslove, a ukupno je prikazano 206 filmova iz više od 30 zemalja svijeta.

Sve ostale detalje potražite na službenim stranicama festivala

×
Ova internetska stranica koristi kolačiće (cookies) za potrebe analize statistike posjeta. Pri tome se ne prikupljaju niti obrađuju osobni podaci. Korištenjem stranice prihvaćate i njene uvjete korištenja.